085361601061

Senin - Jum'at 08.00 - 17.00

Saptu - minggu 09.00 - 15.00

Pakej Percutian Aceh

  ,  by bangtoba,  Uncategorized
Pakej Percutian Aceh

Pakej Percutian Aceh – Assalamualaikum puan/tuan semuanya! Salam lawatan dari kami Indoland Travel Aceh Sabang sebuah syarikat percutian terbaik di badar Banda Aceh.

Pada artikel kali ini team dari syarikat Indoland Travel Aceh Sabang akan berbagi information mengenai pakej lawatan ke Aceh dan Sabang.

Sebelum anda bercadang untuk travelling ke Aceh, ada baiknya anda tahu dimana tempat-tempat popular yang ramai dikunjungi oleh pelancong lalu anda juga boleh pergi.

Menariknya hampir semua tempat-tempat peranginan yang ade di bandar Banda Aceh mempunyai keunikannya tersendiri.

Aceh terkenal dengan peristiwa kelam yang pahit di mana pada Disember 2004 telah berlaku sebuah kejadian Tsunami Besar Aceh yang telah meragut lebih dari 260,000 ribu jiwa.

Kesan dari peristiwa ini menjadikan Aceh terutama bandar terbesarnya yakni Bada Aceh pandang jarak yang luas dan meninggalkan memori yang sedih.

Selepas dari bencana tsunami Aceh kini telah dibina semula dari sisa-sisa bencana besar itu dan anda boleh melawat ke pelbagai tempat-tempat yang menarik di bandar Bandar Aceh.

Banyak sangat pengajaran yang dapat anda dapati daripada kunjungan anda ke sini dan melihat sendiri gambaran yang sebenar tentang Banda Aceh.

Kini Aceh dengan badar besarnya Banda Aceh telah membangun pelbagai saran pelancongan dengan suasana yang strategik.

Yang membuat ramai para pelancong dari seluruh dunia berpusu-pusu datang ke negeri bertuah ini yang mengamalkan aturan pemerintahan ajaran syariah islam.

Pilihan Pakej Percutian Aceh Terlaris

Tentu banyak sekali pilihan pakej percutian yang boleh Ada pilih

Tags: , , , , , , ,

Indoland Travel Aceh

Adalah perusahaan biro perjalanan wisata atau Travel Aceh berpengalaman di provinsi Aceh yang menwarkan Paket Wisata Banda Aceh, Paket Wisata Sabang, Paket Wisata Aceh, Paket Tour Sabang, Travel Aceh, Tour Aceh, Tour Sabang, Paket Tour Aceh, Voucher Hotel, Rental Mobil, dan Tiket Peansawat.

Hubungi Kami

Tel 1: 085361601061
Tel 2: 085361601061
Email: book@tripacehsabang.com

Alamat Kantor

Head Office: Jl. Krueng Cut, Alunaga - Banda Aceh

Top